Špalda lúpaná BIO
Špalda lúpaná celé zrno zo slovenského ekologického poľnohospodárstva.
O produkte
Špalda lúpaná je prastarý nešľachtený druh pšenice. Je vysoko odolná proti škodcom, hubám a mikroorganizmom a preto je často využívaná v organickom pestovaní. Vďaka svojej príjemne orieškovej chuti je často uprednostňovaná pred klasickou pšenicou. Využitie má podobne ako ostatné obiloviny veľmi všestranné – na rôzne slané i sladké pokrmy.
Špalda lúpaná sa vyznačuje vysokým obsahom vlákniny. Špalda má vysoký obsah lepku, ktorý jej dáva vynikajúce pekárenské vlastnosti a pečivo zostáva tak dlhšie čerstvé a šťavnaté. Vyššieho obsahu lepku sa netreba báť, špalda je totiž pre nás ľahšie stráviteľná ako ostatné obilniny. Neodporúča sa však celiatikom, i keď niektorí, najmä slabší celiatici ju tolerujú, určite ak trpíte celiakiou to neskúšajte sami, najskôr sa poraďte so svojim lekárom.
Príprava: v osolenej vode varíme cca 30 minút do chrumkava a cca 60 minút do rozvarenia.
Zloženie: pšenica špalda*. *z ekologického poľnohospodárstva.
Krajina pôvodu
Slovenská republika
Výživové údaje
Energia | 1407 kJ / 333 kcal |
Tuky | 2,86g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,4g |
Sacharidy | 68,03g |
z toho cukry | 18,5g |
Bielkoviny | 13,48g |
Soľ | <0,0025g |
Alergény
1 | lepok |