Špalda lúpaná BIO

Špalda lúpaná celé zrno zo slovenského ekologického poľnohospodárstva.

Prečítať viac

Gramáž a množstvo

Vyberte gramáž a množstvo

2,90  / kg

Vyberte obal

O produkte

Špalda lúpaná je prastarý nešľachtený druh pšenice. Je vysoko odolná proti škodcom, hubám a mikroorganizmom a preto je často využívaná v organickom pestovaní. Vďaka svojej príjemne orieškovej chuti je často uprednostňovaná pred klasickou pšenicou. Využitie má podobne ako ostatné obiloviny veľmi všestranné – na rôzne slané i sladké pokrmy.

Špalda lúpaná sa vyznačuje vysokým obsahom vlákniny. Špalda má vysoký obsah lepku, ktorý jej dáva vynikajúce pekárenské vlastnosti a pečivo zostáva tak dlhšie čerstvé a šťavnaté. Vyššieho obsahu lepku sa netreba báť, špalda je totiž pre nás ľahšie stráviteľná ako ostatné obilniny. Neodporúča sa však celiatikom, i keď niektorí, najmä slabší celiatici ju tolerujú, určite ak trpíte celiakiou to neskúšajte sami, najskôr sa poraďte so svojim lekárom.

Príprava: v osolenej vode varíme cca 30 minút do chrumkava a cca 60 minút do rozvarenia.

Zloženie: pšenica špalda*. *z ekologického poľnohospodárstva.

Krajina pôvodu
Slovenská republika

Výživové údaje
Energia 1407 kJ / 333 kcal
Tuky 2,86g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4g
Sacharidy 68,03g
z toho cukry 18,5g
Bielkoviny 13,48g
Soľ <0,0025g
Alergény
1lepok