Košík

Košík

uskladnenie potravín

Správne uskladnenie potravín vám ušetrí kilá kuchynských zvyškov. Ako na to?

Ruku na srdce, kto z nás niekedy nevyhodil polovicu avokáda, príliš tmavý banán alebo mäkkú mrkvu? Ak sa chcete inšpirovať a hľadáte nové spôsoby, ako urobiť uskladnenie potravín efektívnejšie, nech sa páči. Ste na správnom mieste a pozývame vás čítať ďalej. Existuje mnoho tipov, ako správne uskladniť potraviny, aby vydržali čerstvé čo najdlhšie. Spísali sme […]

Čítať viac
Veronika Hupková

Veronika Hupková: Najviac sa mi osvedčili produkty, ktoré som primárne vyvíjala pre seba a svojich blízkych

Veronika Hupková je zakladateľkou slovenskej značky prírodnej kozmetiky Herbs by Hupka, ktorú už viac ako rok nájdete v našej ponuke. Za tento čas si jej produkty našli u nás mnoho spokojných stálych zákazníkov a z nás sa stali kamarátky. Veronika je energická, večne vysmiata a pozitívna baba, ktorá (nielen) mňa v mnohom inšpiruje. Rozhodla som […]

Čítať viac
udržateľná menštruácia

Ako sa udržateľná menštruácia stala tak populárnou

Každá sme iná, každá sme jedinečná. Dnešný článok začíname klišé vetou, ktorá presne vystihuje našu tému. Menštruáciu. Pozrieme sa bližšie na menštruáciu, ktorá je zhovievavá k našej Zemi, ktorá ju nezahlcuje miliónmi ton odpadu ročne. Udržateľná menštruácia je niečo, čo môže ľahko praktizovať každá z nás. Poďme si na začiatok povedať niekoľko faktov. Priemyselne vyrobená […]

Čítať viac
10 dôvodov, prečo je prírodná kozmetika láskavejšou voľbou

10 dôvodov, prečo je prírodná kozmetika láskavejšou voľbou

Dôvodov, prečo je prírodná kozmetika láskavejšou voľbou, by sme určite našli viac ako 10. Jej etický charakter v spojení s estetickým zovňajškom a pozitívnym vplyvom na naše zdravie z nej robia alternatívu, ktorú by mal vyskúšať každý. Sústredili sme sa na preukázateľné benefity. Pre každého konzumenta môže byť dôležitý iný atribút kozmetiky, no vo väčšine […]

Čítať viac
Kuchár Vojto Artz porozprával na tému Varenie bez odpadu

Šéfkuchár Vojto Artz o téme varenie bez odpadu: Vyťažiť zo surovín maximum je naša povinnosť

Vojto Artz patrí medzi popredných slovenských šéfkuchárov. Už pred rokmi sa začal zaujímať o varenie bez zbytočného odpadu, čo ho doviedlo k napísaniu knihy Do poslednej omrvinky. S Vojtom sme sa porozprávali o tom, ako sa dá nájsť správny smer k vareniu s minimálnym množstvom odpadu a prezradil nám aj niekoľko super receptov, ako využiť […]

Čítať viac
kompostovanie

Kompostovanie nie je strašiak, nikdy nebolo jednoduchšie

Nikdy sme doma nevarili a nepripravovali viac jedál ako práve v období pandémie. Zrazu máme veľa šupiek, odrezkov a zvyškov, ktoré nám zapáchajú v koši. Čo s tým? Účinným a zeleným riešením je efektívne kompostovanie. V minulom článku sme sa téme plytvania potravinami venovali zo všeobecného hľadiska. Ako jeden z najúčinnejších spôsobov, ktorými sa môžeme […]

Čítať viac