O produkte
Fazuľa mungo sa najčastejšie konzumuje vo forme klíčkov, ktoré si viete pohodlne doma naklíčiť. S mungo klíčkami obohatíte svoje jedlá o poriadnu porciu vlákniny, bielkovín, kyseliny listovej, ale aj o množstve vitamínov – najmä vitamín C. A to všetko s minimom kalórií. Využiť už naklíčenú fazuľu môžete najmä v studenej kuchyni, a to ako súčasť šalátov, rizot, nátierok alebo ako ozdobu polievok či prílohu k teplým jedlám. V šalátoch sa skvele dopĺňa napríklad so sladkokyslou zálievkou alebo čili korením, ktoré príjemne zvýraznia ich jemnú chuť podobnú hrášku.
Obľúbená je však aj ako varená príloha do šalátov či do ryže, keďže chutí príjemne, hráškovo. Je ľahko stráviteľná a preto vhodná aj pre ľudí, ktorým klasické strukoviny viac zaťažujú organizmus. Nespôsobuje nafukovanie.
Príprava: pred varením namočíme na 6-12 hodín, následne varíme do zmäknutia. Môžeme konzumovať aj vo forme klíčkov.
Zloženie: fazuľa mungo.
Krajina pôvodu
Argentína
Výživové údaje
Energia | 1452 kJ / 347 kcal |
Tuky | 1,2g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,348g |
Sacharidy | 62,6g |
z toho cukry | 6,6g |
Bielkoviny | 23,9g |
Soľ | 0,013g |
Alergény
--- --- |