Mrazom sušené (lyofilizované) jahody
Mrazom sušené (lyofilizované) plátky jahôd.
3.442 kg na sklade
O produkte
Mrazom sušené jahody ale aj iné ovocie je veľmi populárne, keďže prináša veľa benefitov. Lyofilizácia, teda proces sušenia mrazom prebieha pri veľmi nízkom tlaku a veľmi nízkej teplote. Pri tomto procese stratí ovocie všetku svoju vlhkosť a tak zostane veľmi ľahké, krehké a chrumkavé.
Je to ideálna forma úpravy ovocia z pohľadu zachovania si nielen živín, ale aj farby, chute a vône. Chuť aj vôňa je príjemná a intenzívna. Pri lyofilizácii (sušení mrazom) si ovocie zachováva živiny až na úrovni okolo 97%. Vyberte si z našej širokej ponuky mrazom sušeného ovocia.
Každých 100g mrazom sušeného ovocia je vyrobených z 0,8kg až 1kg čerstvého ovocia.
Použitie: mrazom sušené jahody výborne chutia len tak samotné ako snack, hodia sa tiež do kaše, jogurtu, smoothies, čajových zmesí či koláčov.
Tip: Ak jahody namočíte do tekutiny, získate ovocie, ktoré bude konzistenciou ale i chuťou takmer totožné s čerstvým. Tento proces je ideálne využiť práve pri pečení koláčov, napríklad obľúbenej bublaniny.
Skladovanie: je dôležité mrazom sušené ovocie uchovávať v dobre uzatvorenom obale, bez prístupu vzduchu. Napríklad v sklenenom pohári alebo dózičke. Pri dlhom vystavení na vzduchu stratí ovocie svoju krehkosť a zmäkne – “zgumovatie”.
Zloženie: jahody plátky.
Krajina pôvodu
Srbsko
Výživové údaje
Energia | 1253 kJ / 298 kcal |
Tuky | 0,4g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 61g |
z toho cukry | 61g |
Bielkoviny | 0,9g |
Soľ | 0g |