O produkte
Ryža červená je typická svojou pevnou šupkou. Vďaka nej má aj po uvarení ľahko a príjemne chrumkavú konzistenciu. Ide teda o ryžu nelúpanú. Znamená to, že neboli zbavené šupky a následne brúsené a leštené. Šupka zaistí, že aj pri prevarení či prepečení si zachováva svoju pevnosť.
Ryža červená je rovnako ako aj iné druhy ryže bohatá na vlákninu a živiny. Jej hrdzavočervená farba varením nezmizne, naopak sa ešte trochu zvýrazní. Túto farbu ma vďaka obsahu antoxidantu antokyánu. Z minerálov obsahuje najmä železo, vápnik, zinok a horčík, z vitamínov vitamíny E a D, riboflavín a tiamín. Taktiež má nízky glykemický index.
Po uvarení má červená ryža sladkú orechovú vôňu aj chuť a môžete ju pokojne uvariť aj deň dopredu. Ryža červená vydrží bez straty chuti či dobrej konzistencie aj dva dni po uvarení. Hodí sa najmä k mäsu, ale vynikne aj v šaláte a vegetariánskom pokrme.
Príprava: ryžu dôkladne prepláchnite vo vlažnej vode. Vložte do hrnca s dvojnásobným množstvom vody a varte 30-40 minút.
Zloženie: červená dlhozrnná ryža
Krajina pôvodu
Kambodža
Výživové údaje
Energia | 1510 kJ / 361 kcal |
Tuky | 3g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,8g |
Sacharidy | 72g |
z toho cukry | 0,7g |
Bielkoviny | 9g |
Soľ | 0g |
Alergény
--- --- |