Bulgur pšeničný
Bulgur pšeničný je ideálny ako zdravá príloha ale aj základ pre bulgurové rizoto.
1.82 kg na sklade
O produkte
Bulgur pšeničný sa vyrába z tvrdej pšenice, ktorá sa najskôr olúpe, nasledne sa dusí parou a napokon opraží. Počas tohto procesu si zachováva vitamíny a minerály zo zrna. Jeho výsledna chuť je ľahko oriešková.
Do našich jedálničkov sa dostal pomerne nedávno, na Strednom východe majú však pokrmy z bulguru dlhú tradíciu. Bulgur sa dá použiť na prípravu rôznych jedál, ako sú šaláty, polievky, prílohy, rizota, kaše, plnky alebo nátierky. Je to skvelý spôsob, ako obohatiť svoj jedálniček o vlákninu, bielkoviny a ďalšie cenné živiny. Navyše je ľahko stráviteľný.
Bulgur pšeničný je totiž bohatý nielen na vlákninu, bielkoviny, vitamíny a minerály. Obsahuje tiež napríklad vitamíny A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E a K, ako aj minerály vápnik, horčík, fosfor, železo, zinok a selén.
Príprava: v osolenej vode varíme v pomere 2:1 (voda:bulgur) približne 2 minúty a následne necháme pod pokrievkou cca 20 minút odstáť. Variť môžeme taktiež rovnakým spôsobom ako ryžu.
Zloženie: bulgur pšeničný.
Krajina pôvodu
Turecko
Výživové údaje
Energia | 1455 kJ / 343 kcal |
Tuky | 1,5g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,3g |
Sacharidy | 69,8g |
z toho cukry | 0g |
Bielkoviny | 12,5g |
Soľ | 0,2g |
Alergény
1 | lepok |