Kukurica na popcorn pukancová
Kukurica na výrobu popcornu – pukancov.
22.866 kg na sklade
O produkte
Kukurica na popcorn v našej ponuke je špeciálnym druhom kukurice. Kukurice existuje niekoľko druhov, no na prípravu pukancov je potrebné použiť práve pukancovú. Pukance alebo popcorn pochádzajú z Ameriky a v súčasnosti sú obľúbenou pochúťkou po celom svete. V Mexiku ich ľudia vyrábali už pred 9000 rokmi, u nás sa nám spája najmä s kinom a sledovaním filmov.
Zatiaľ čo bežná cukrová kukurica je bohatá na vitamíny, naproti nej tá pukancová obsahuje najmä minerály – hlavne mangán, horčík, meď a zinok. Taktiež je kukurica na popcorn vynikajúcim zdrojom vlákniny, polyfenolov, antioxidantov, vitamínov skupiny B. Má priaznivý vplyv na trávenie, hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Je to tiež vhodná pochutina aj pri bezlepkovej diéte.
Vyrobiť ich možno v mikrovlnke, v stroji na pukance alebo v hrnci s pokrievkou. Princíp “pukania” funguje spôsobom, že voda vnútri kukurice sa počas zahrievania premení na paru a tá spôsobí puknutie zrniek. Po vypukaní sa ochucujú na sladko aj na slano.
Tým, že si pripravíte popcorn sami z čistej kukurice, vyhnete sa umelým príchutiam, plne stuženým tukom a veľkému množstvu kalórií, ktoré nájdete v kupovanom popcorne.
Príprava: do hrnca s trochou rozohriatého oleja (ideálne kokosového alebo iného zdravšieho tuku) alebo masla nasypeme kukuricu a zakryjeme pokrievkou. Po 3-4 minútach je popcorn hotový, počujeme keď prestane “pukať”. Počas pukania je ideálne hrncom občas pretrepať. Môžeme dochutiť soľou, kari korením, medom, škoricou.. podľa chuti..
Zloženie: kukurica popcornova.
Krajina pôvodu
Maďarsko
Výživové údaje
Energia | 1015 kJ / 243 kcal |
Tuky | 3,8g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 42,5g |
z toho cukry | 0g |
Bielkoviny | 8,5g |
Soľ | 0g |
Alergény
--- --- |